Fanaticus sports medicine

Kom gerust kennis maken

mayella

Wie ben ik?

Ik ben Mayella Kuikhoven en de eigenaar van Fanaticus Sports Medicine. Ik ben geboren in 1984 en ben de jongste van drie kinderen thuis. Op mijn 5de ben ik begonnen met basketbal nadat zowel mijn broer als zus deze sport hadden ontdekt.

Op mijn 18de ben ik voor vier jaar met een basketbal beurs naar Valparaiso, Indiana in Amerika gegaan. Daar kwam ik in aanraking met sporten op hoog niveau en heb het belang van goede begeleiding zelf kunnen ervaren. Na mijn ervaringen in de topbasketbal in Amerika ben ik in Maastricht begonnen met mijn geneeskunde-opleiding. Naast de studie ben ik in België ook actief geweest in de basketbal. In 2012 heb ik mijn basisartsdiploma gehaald, waarna ik een korte periode gewerkt heb ik de gehandicaptenzorg. Daarna ben ik me gaan specialiseren tot sportarts in Groningen.

In mijn vrije tijd ben ik actief in meerdere sportactiviteiten, zoals paardrijden, wielrennen, mountainbike, skiën en scubaduiken. Door de diversiteit aan sporten heb ik inzicht gekregen en ervaring opgedaan met diverse voorkomende blessures. Door een behoorlijke knieblessure kan ik zelf niet meer rennen en heb ik basketbal moeten opgeven. Recent ben ik echter in aanraking gekomen met rolstoelbasketbal en hierin kan ik mijn passie voor de sport weer kwijt.

Ik heb bewust gekozen voor mijn eigen praktijk buiten het ziekenhuis omdat ik een voorkeur heb voor een persoonlijkere aanpak. Zo kan ik meer tijd nemen voor u dan in een regulier systeem mogelijk zou zijn.

Drs. Mayella Kuikhoven
sportarts@fanaticus.eu

Bij voorkeur contact via Officemanager Elma Cats

mayella

Longarts

Ik ben Hans Smit en ik ben longarts bij Fanaticus Sports Medicine

Ik heb 26 jaar in Rijnstate in Arnhem gewerkt. Naast alle voorkomende longaandoeningen heb ik mij extra gespecialiseerd in longkankerbehandeling. Ik doe nu ook nog een longkankerpoli in Radboud.

Naast het vaste werk heb ik mij altijd geïnteresseerd in de fysiologie: Hoe functioneert het lichaam, met name hart en longen. Dat is de reden geweest om mij aan te sluiten bij de sportartsen van Fanaticus Sports Medicine en het sport-medisch centrum Physique in Arnhem. Ik wil graag onderdeel zijn van het revalideren en beter maken van mensen op onder andere conditioneel gebied. Ik geloof heel sterk dat een mens zich beter en sterker voelt als hij/zij een goede conditie heeft. Conditie is eigenlijk altijd te verbeteren, dus dat heeft voor de patiënten, de sporter, de gewone mens, zijn omgeving en uiteindelijk de hele samenleving een groot voordeel!

Zelf mag ik graag bezig zijn, bewegen. Ik probeer dagelijks een uur te sporten. Dat varieert van stevig wandelen, fietsen, spinnen of hardlopen. Zo kan ik altijd aanhaken en meedoen met mooie plannen van vrienden om bijvoorbeeld bergen te beklimmen, te gaan skiën of grote tochten te fietsen. Heerlijk. Ik ben uit 1962, maar voel me veel jonger. Dat wil ik graag zo houden.

Hans Smit
hsmit@fanaticus.eu
Elma

Bewegingswetenschapper

Ik ben Anneke Ellens en bewegingswetenschapper bij Fanaticus Sports Medicine.

In 2017 ben ik naar Groningen verhuisd voor mijn bachelor Bewegingswetenschappen en daarna de master Sport Sciences. Tijdens mijn afstuderen heb ik me gefocust op de fysieke prestaties, psychologische factoren en blessures bij jeugdvoetbal spelers.

Sinds december 2022 werk ik bij Fanaticus Sports Medicine waar ik de long- en conditietesten en (sport) keuringen uitvoer. Ik vind het heel leuk dat ik nu mijn opleiding in praktijk kan brengen om cliënten te helpen, inzicht te geven in hun gezondheid en helpen te verbeteren.

Anneke Ellens
anneke@fanaticus.eu
Elma

Officemanager

Ik ben Elma Cats en ik ben officemanager bij Fanaticus Sports Medicine.

Sinds oktober 2020 woon ik in Groningen. Samen met mijn 2 kinderen, vriend en bonusdochter leiden we daar een gezellig druk bestaan. Jarenlang heb ik in verschillende sectoren werkervaring opgedaan, waaronder in de zorg. Het contact met mensen en iets kunnen betekenen blijft mij trekken.Wat ik leuk vind aan Fanaticus is de kleinschaligheid en mede daardoor de persoonlijke aanpak. Dit zorgt ook voor een fijne werksfeer en is ruimte genoeg voor (persoonlijke) ontwikkeling.

Binnen Fanaticus ben ik verantwoordelijk voor vele administratieve taken, het beheren van de agenda en het eerste klantencontact. Als u vragen heeft kunt u mij mailen of bellen. Spreek gerust mijn voicemail in als ik niet opneem, dan bel ik u terug zodra ik weer bereikbaar ben.

Elma Cats
06 42 56 24 53
info@fanaticus.eu
Govert
Govert

Psychologische support

Govert is een mannelijke Wetterhoun-poedel mix van 3 jaar oud die heel lief is en zich, over het algemeen 😊, goed gedraagt.

Hij is vriendelijk en houdt van knuffels. Doordat hij voor een deel poedel is verhaart hij niet en zijn mensen minder allergisch voor hem. Hij is eigenlijk altijd aanwezig op de praktijk.

Govert

De locaties van Fanaticus Sports Medicine

Loopsportcentrum Noord - Groningen

Deze praktijk is gevestigd in het Loopsportcentrum Noord. Een sportcentrum waar alle disciplines zijn ondergebracht: fysiotherapie, massage, sportgeneeskunde, pedicure, orthopedie, podotherapie, diëtetiek, sportpsychologie en evenementorganisaties zoals Tocht om de Noord en een shop: Steenbok Sport.

kaart

Fanaticus Sports Medicine

Loopsportcentrum Noord
Regattaweg 5
9731 AJ Groningen
Let op: Behandelingen alleen mogelijk op afspraak

Physique Preventiecentrum - Arnhem

Op lokatie Arnhem kunnen op dit moment geen sport medische keuringen/onderzoeken OF sportgeneeskundige basiszorg worden geleverd. Er kan wel longgeneeskundige zorg en multidisciplinaire reactivatie voor COPD en Long-Covid verricht worden.

Deze praktijk is gevestigd in Physique Preventiecentrum, het sport- en gezondheidscentrum van Arnhem. Een dynamisch en sfeervol centrum waar gewerkt wordt met een multidisciplinair team bestaande uit sportartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches, sportinstructeurs en personal trainers.

kaart

Fanaticus Sports Medicine

Physique Preventiecentrum
Beukenlaan 19
6923 MA Arnhem
Let op: Alle behandelingen alleen mogelijk op afspraak

SGN
FSMI
Sportzorg
VSG